Duurzaamheid

pluim

Bij de opening van de fabriek op 18 september 2013 ondertekenden we het charter Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van BEMEFA.

Het charter Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van BEMEFA omvat 5 parameters:

1. Gebruik van bijproducten (uit de voedings- en biobrandstoffenindustrie)
2. Percentage lokale (Europese) eiwitten
3. Aankoop van gecertificeerde maatschappelijk verantwoorde soja
4. Investeringen in opleidingen
5. Uitstaande klantenkredieten.

Wij ontvingen hiervoor een pluim.

pluim

De menglijn
Geert Cnudde, onze accountmanager bij Electrabel (Engie), zei destijds: “de efficiëntste kilowatt is de kilowatt die je niet verbruikt”.
We hebben dat heel letterlijk genomen bij de ontwikkeling van het unieke productieproces van onze nieuwe fabriek. Elk onnodig transport is rigoureus geschrapt. Waar transport toch nodig bleek, kozen we energiezuinige en productvriendelijke oplossingen.
Het resultaat is 75% energiebesparing in de transportsystemen, minder onderhoud en minder slijtage. En ook aan alle eisen op het vlak van traceerbaarheid en hygiëne is voldaan, want ook dat is duurzaamheid.


De maalmenglijn
Eind 2016 wordt de oudste maalmenglijn vernieuwd tot een uiterst efficiënt proces, het wordt een staaltje van ‘state of the art’ duurzaamheid. De maalmenglijn zal tot 25% minder energie verbruiken, ze wordt slijtage- en onderhoudsarm, zal een minimale fysieke belasting vragen en ongeveer 50% stiller werken. Dat moet een uitstekende score opleveren op het vlak duurzaamheid en van hygiëne.


De stoomketelinstallatie

gasinstallatie

In juni 2015 voerde Franson een totale vernieuwing door van zijn stoomvoorziening. We schakelden van stookolie over op de veel milieuvriendelijkere brandstof aardgas. Aan alles werd gedacht: een condensor, isolatiematrassen, elektronisch modulerende gasbranders enz. Zie foto's.


Het transport

transport

De impact van het transport van de fabriek naar onze klanten houden we zo klein mogelijk door via ons transportbedrijf ALNATRA te investeren in milieuvriendelijke en zuinige vrachtwagens, hoofdzakelijk EURO 6 wagens. Aan het einde van de rit, voor de meest efficiënte overheveling van onze producten bij de klant ter plaatse, stimuleren wij het vijzeltransport, dat is energiezuiniger dan het minder efficiënte blaastransport. De all mash wordt daarbij met de grootste zorg voor kwaliteit via een mechanische vijzel in de silo gebracht.

Hoogwaardige rundveevoeders op maat

De focus op een zuiverder all mash