Nieuwtjes

Boek: Eeuwen Ondernemen

5 oktober 2017
0

Franson verleende zijn medewerking aan het boek 'Eeuwen Ondernemen', dat zonet gepubliceerd werd. Daarin wordt de 200 jarige geschiedenis van 9 generaties Van Malleghem uit de doeken gedaan. Onze watermolen, waarmee het allemaal begon, wordt daarbij extra in de kijker gezet.
Bekijk een en ander op facebook en twitter.

Nieuwe kipwagen

26 september 2017
0

Franson investeerde nog maar eens in een nieuwe kipper, gebouwd volgens de modernste en nieuwste normen, gecompartimenteerd en in een optimale licht/sterk combinatie. De trailer beschikt over een volledig autonoom kipsysteem.

Twee nieuwe trekkers

20 september 2017
0

Twee van onze oude trekkers werden vervangen door nieuwe.
We blijven investeren, we blijven doorgaan.

Vrachtwagen Molens Van Malleghem in een nieuw jasje

20 juni 2017
0

Een oudere vrachtwagen werd herspoten en kreeg een Franson-belettering. De vrachtwagen ziet er weer als nieuw uit en is dankzij zijn uitmuntende kwaliteit klaar voor nog vele duizenden kilometers.

Het zwaarste stuk van de blendinglijn gaat door het dak

20 juni 2017
0
0

Op 20 juni, midden in de hittegolf, werd de oude menger verwijderd en de nieuwe menger binnengebracht via het dak van ons hoogste gebouw. Het naamplaatje van de oude menger toont een staat van dienst van meer dan 40 jaar.
Meer foto's: klik hier

Gevel definitief hersteld

15 juni 2017
0
0
0

Een jaar geleden vergat een chauffeur na een levering te wachten tot zijn laadbak weer helemaal was neergelaten. De laadbak raakte het betonnen paneel boven de poort en even later donderde een deel van de gevel naar beneden. Op 15 juni 2017 werd de gevel definitief hersteld en op 20 juni werd de oranje strook bijgeschilderd. Hiermee kunnen we definitief een streep onder dit hoofdstuk zetten.

De nieuwe blendinglijn is aangekomen

30 mei 2017
0
0

Konstruktie Quintyn Gebr. is gestart met de vernieuwing van een van onze maalmenglijnen. De vernieuwde 'blending line' zal zowel de hygiëne, capaciteit als het aantal productiemogelijkheden van onze fabriek in Eke sterk verhogen.
Meer foto's: klik hier

Franson had ze (bijna) allemaal op een rijtje in Moeskroen

23 april 2017
0

Dagelijks zijn er 18 Franson-vrachtwagens op pad om onze klanten te bedienen. Op 23 april zijn we er eindelijk in geslaagd om al onze vrachtwagens (op drie na) op een rijtje te zetten. We vormden deze indrukwekkende ketting ter hoogte van LAR in Moeskroen ter gelegenheid van vleesveeprijskamp ‘De Vetten Os’.

Bravo voor de superkampioene van de LAR

23 april 2017
0

Proficiat aan onze klanten Raf Weemaes en Luce Verhaert!
Een van hun dieren werd alweer superkampioene op de Vetten Os, de belangrijkste prijskamp binnen de vleesveesector!

Agriflanders 2017

12-15 januari 2017
0
0
0
0

Naar goede gewoonte had Franson een stand op Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen. De beurs ging dit jaar door van 12 tot en met 15 januari. Op onze stand was een bigbag met voeder geplaatst. Veehouders konden een gokje wagen naar het totale gewicht van het voeder en maakten zo kans op 2 ton op maat gemaakt voeder. Het correcte gewicht was 449 kg, Bruno Van Mulders uit Buggenhout had dit correct geraden! Wanneer “De Schoonste Boerin van Vlaanderen” Mieke Verniest langskwam op onze stand, zagen Alex en huistransporteur Omer Tillieu hun kans om met haar op de foto te gaan. Ook familie Vereecke was aanwezig: vader Vereecke en zijn 4 zonen!
Het was een geslaagde editie, op naar 2019!

Franson in Het Nieuwsblad!

december 2016
0

Eind 2016 publiceerden we een artikel in de ‘Fokus: Agri & Food’-bijlage van het Nieuwsblad.
We legden daarin de nadruk op het belang van lekker voeder om lekker vlees te kweken.

Acht nieuwe silo’s

november 2016
0

Eén van de grootste troeven van Franson is het uitzonderlijk uitgebreid grondstoffenpalet. Vandaag starten we met de installatie van 8 nieuwe silo's, waardoor we ons grondstoffenpalet nog verder kunnen uitbreiden! Hiervoor werken we naar traditie samen met onze favoriete leverancier Quintyn Gebroeders.

We zijn supporters van de Rode Duivels

juni 2016
0

We zijn supporters van de Rode Duivels en dat was te zien in deze advertentie.

Onze klanten vallen alweer in de prijzen op de kampioenschappen in Antwerpen en Rekkem

9 mei 2016
0

Eén van onze klanten, veekweker Raf Weemaes, won dit jaar het kampioenschap in Rekkem. Daarnaast behaalden ook andere klanten met hun dieren eerste prijzen en ereprijzen: tien eerste prijzen in Antwerpen, en elf eerste prijzen in Rekkem. Bedankt voor het jarenlange vertrouwen. Samen vormen we een sterk team. Bravo en merci!

We worden graag gezien.

19 januari 2016
0

Daarom kreeg de auto van onze vertegenwoordiger Hans ons logo en een opvallende foto opgekleefd.
Iedereen mag het zien!

Bravo voor onze klanten

juni 2015
0

Eén van onze klanten, veekweker Raf Weemaes, won dit jaar het kampioenschap in Antwerpen en Ath, en had ook de Nationaal Kampioen onder zijn dieren. Daar zijn we bijzonder trots op, want een kampioen word je niet toevallig. Of een dier in de prijzen valt, hangt af van vele factoren, niet in het minst van de deskundigheid en de eindeloos goede zorgen van de veehouders, en ook van de kwaliteit van de rundveevoeders.
Dat Raf Weemaes hoge ogen scoort, is echter maar het topje van de ijsberg. Ook andere klanten behalen met hun dieren eerste prijzen en ereprijzen. Eigenlijk is dat zo al twee generaties lang bij Franson (voorheen All Mash Van Malleghem). Terwijl ook onze klanten van generatie op generatie jaarlijks talloze trofeeën mee naar huis nemen.

Het nieuwe NIR-analysetoestel van Franson levert snel een betrouwbare en complete voederwaardenanalyse af

Fragment uit publireportage Drietandmagazine november 2013
0

Omdat Franson meer wil zijn dan ‘een leverancier’ van krachtvoeder, omdat Franson oog heeft voor het volledige plaatje, wenst men ook de service te optimaliseren. Onlangs is een gesofisticeerd NIR-analysetoestel aangekocht waarmee snelle en betrouwbare voederwaardenanalyses kunnen uitgevoerd worden. Alex Van Malleghem: “Waar er voorheen een heel labo met laboranten nodig was, leest dit geavanceerde toestel met een lichtbundel de “nutritionele vingerafdruk” van het ruwvoeder of van de mengeling. Hierbij wordt een complete voedingswaardeanalyse afgeleverd. Zoals gezegd zijn deze analyseresultaten een fundamentele pijler voor de dienstverlening aan onze klanten en met deze investering wordt ook het labo-werk ‘geoptimaliseerd’”.

Wat zijn de verdere ontwikkelingen?
Alex Van Malleghem: “De analyses voor onze klanten maken deel uit van het leveren van onze voeders. Wij ondervinden interesse voor onze knowhow. Geïnteresseerden die hierop een beroep wensen te doen los van het leveren van voeder (bv. om redenen van afstand), kunnen dat ook, weliswaar tegen een billijke vergoeding. Met onze huidige mogelijkheden zien wij hierin alvast een reële opportuniteit.”

ALL MASH van FRANSON, een eerlijk product in de zuiverste vorm

Publireportage Drietandmagazine november 2011
0

We staan met Alex Van Malleghem naast de nieuwe fabriek van FRANSON. Alex spreekt met passie en trots over het bedrijf waarmee hij het levenswerk van generaties verderzet. Het bedrijf ook waarin hij zijn kwaliteiten als landbouwingenieur kan aanwenden om te vernieuwen en zo een voortrekkersrol te spelen. De nieuwbouw tussen de oude fabriek en de bureaus is daar het recentste resultaat van. De uitdaging was: het eerlijke product ALL MASH in nog zuiverder vorm aanbieden aan de rundveehouder. Dat hield in dat het productieproces van nul moest worden herdacht. Innoveren door te vereenvoudigen, het is al dikwijls het recept van een geniaal idee gebleken.

Het kan altijd beter
In deze tijden investeren in veevoeders, je moet wel gek zijn? Alex Van Malleghem is overtuigd van niet. Een bedrijf runnen is continu evolueren. Hoe moeilijker de sector, hoe belangrijker het is om vernieuwend te zijn. De landbouwsector, en in dit geval de sector van de rundveehouderij, is een uitdaging. FRANSON koos er van bij het begin voor om te specialiseren in ALL MASH. Dit is een heel eerlijk rundveevoeder waarvan de individuele grondstoffen als dusdanig onderscheiden blijven - wat je ziet, is wat je krijgt.

In 2007 nam FRANSON Transax in Wallonië over. Dit kleine veevoederbedrijf leverde een ALL MASH om jaloers op te zijn, met nauwelijks fijne fractie. Fijne fractie zakt naar de bodem, veroorzaakt ontmenging en het rundvee lust het niet. Bij Transax gebeurde het verhandelen van de grondstoffen in twee vlakloodsen, door de kleinschaligheid kon dat. Deze ‘vlakke’ manier van werken bleek een gouden formule voor een nog zuiverder product. FRANSON wilde datzelfde resultaat voor een groter volume. Het verhandelen verminderen om breuk te voorkomen was de eerste opdracht. Minder breuk betekent minder stof, betekent een mooier eindproduct.

Andere silo’s
Grondstoffen die van 35 meter hoog in een silo vallen, die daarin onder tonnen druk komen en daarna door een smalle trechter weer gelost worden, het doet letterlijk afbreuk aan de originele korrel- en schilfergrootte. Traditionele silo’s zijn niet ontworpen om stof te voorkomen want bedoeld voor meel. Tijd dus om de silo opnieuw uit te vinden, maak kennis met de ‘ontspansilo’. In de nieuwe FRANSON fabriek liggen de silo’s horizontaal, zijn de wanden getrapt voor meer grip en heeft elke silo vier trechters. Zo simpel is een goed idee.

Minder transport
Transport is een vorm van verhandelen en moest dus worden beperkt. Het lossen van de grondstoffen, het opslaan, het mengen en het afleveren van het eindproduct gebeurt in de nieuwe FRANSON fabriek binnen een kubus van 25 x 25 x 25 meter. Alles is zo bedacht om de oorspronkelijke vorm te sparen. Het nogal agressieve traditionele transportsysteem met vijzels, kettingtransporteurs en elevatoren is hier vervangen door containers, een rolbrug, productvriendelijke transportbanden en een mobiele menger. De grondstoffen komen nergens onder zware druk, van A tot Z overbruggen ze tijdens de productie een hoogteverschil van 25 meter in plaats van 100 meter in de bestaande fabriek.

De fabriek van de toekomst
De nieuwe fabriek die is ontworpen om het product van de toekomst af te leveren, biedt nog andere voordelen. Lossen en laden gaat sneller. Minder transport houdt een merkelijk lager energieverbruik in – goed voor het milieu en de portemonnee. In de nieuwe fabriek is er minder wrijving tussen product en installatie wat resulteert in minder slijtage en onderhoud. En natuurlijk is de fabriek zo gebouwd dat ze voldoet aan alle eisen op het vlak van hygiëne en traceerbaarheid. Mochten de runderen weten dat de suikerstroop uit vaten komt die in een vorig leven bestemd waren voor kwaliteitswijn uit Mâcon, ze zouden zeker ALL MASH van FRANSON kiezen.

Hoogwaardige rundveevoeders op maat

De focus op een zuiverder all mash